Care este gradul nodurilor unui arbore?

Care este gradul nodurilor unui arbore?

Numarul fiilor unui nod se numeste gradul acelui nod, iar gradul maxim al nodurilor unui arbore se numeste gradul arborelui. Un nod de grad 0 (fara fii) se numeste terminal (frunza), restul fiind noduri interne (avand cel putin un fiu).

Unde e adancimea unui nod?

Adancimea unui nod e lungimea drumului de la radacina la nodul respectiv. Lungimea drumului unui arbore sau lungimea drumului intern (P) este suma adancimilor tuturor nodurilor, care este egala cu suma produselor dintre numarul de noduri de pe fiecare nivel si numarul nivelului: unde

Ce este un nod de grad 0?

Un nod de grad 0 (fara fii) se numeste terminal (frunza), restul fiind noduri interne (avand cel putin un fiu). Daca n1,n2,…,nk este o secventa de noduri apartinand unui arbore, astfel incat ni este parintele lui ni+1 (i=1,k-1), ea se numeste drum sau cale de la nodul n1 la nodul nk.

Care este gradul nodului X?

Gradul unui nod x , notat cu d (x),reprezinta numarul muchiilor incidente care trec prin nodul x. Gradul nodului este : • d (1)=2, deoarece în graf sunt două muchii incidente cu vârful 1. • d (2)=3, deoarece in graf sunt două muchii incidente cu vârful 2. • d (3)=2, deoarece in graf sunt două muchii incidente cu vârful 3.

Care este nivelul maxim al arborelui?

Intr-o structura de arbore, se definesc niveluri astfel: radacina formeaza nivelul 1, fiii sai nivelul 2, si asa mai departe, fiii nodurilor de pe nivelul n, formeaza nivelul n+1. Nivelul maxim se numeste inaltimea arborelui.

Ce este un arbore?

Prin arbore se intelege o multime de n>=0 noduri de acelasi tip, care poate fi vida (arbore vid) sau formata dintr-un nod numit radacina, restul nodurilor formand un numar finit de arbori (numiti subarbori), doi cate doi disjuncti.

https://www.youtube.com/watch?v=RM-DjoYX66Y