Wat betekent het woord vlijtig?

Wat betekent het woord vlijtig?

vlijtig – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: vlij-tig 1. wie aandachtig en ingespannen ergens aan werkt ♢ vlijtig maakte hij zijn huiswerk 1.

Wat is de tegenstelling van vlijtig?

in de lijst met antoniemen (woorden met een tegengestelde betekenis): vlijtig ≠ lamlendig, lui.

Wat is het tegenovergestelde van IJverig?

in de lijst met antoniemen (woorden met een tegengestelde betekenis): ijverig ≠ lamlendig, lui.

Hoe schrijf je Vlijtig Liesje?

Vlijtig liesje = Het vlijtig liesje (Impatiens walleriana) is een 30–60 cm hoge, overblijvende, kruidachtige, sterk vertakte halfheester met kale, gladde, glanzende, doorschijnende stengels.

Wat betekent onlogisch?

onlogisch – Bijvoeglijk naamwoord 1. niet logisch, onnavolgbaar, onbegrijpelijk, idioot, willekeurig ♢ Het was een onlogische beslissing van de rechter om de moordenaar geen straf op te leggen.

Wat is de betekenis van overmoedig?

hoogmoedig, trots, laatdunkend; 2. aanmatigend: overmoedige trots; 3. vermetel, roekeloos.

Wat is het tegengestelde van een flauwe helling?

in de lijst met antoniemen (woorden met een tegengestelde betekenis): flauw ≠ amusant, gek, grappig, hartig, heet, humoristisch, komisch, leuk, peperig, pikant, zout.

Wat is een andere woord voor IJverig?

Het kan zowel om een persoon als om een zaak gaan: ‘ijverige pogingen’. Synoniemen: bedrijvig, vlijtig, arbeidzaam, volijverig, nijver, bezig, naarstig (een archaïsme) en nijverig (in België).

Hoe vlijtig liesje verzorgen?

Het vlijtig liesje plaats je best in de halfschaduw op een windstille plaats. Zorg dat de bodem altijd vochtig is en geef ze elke dag water. Als je deze plant als hangplant gebruikt geef je ze best wat vaker water omdat ze dan meer in contact komen met zon en wind.

Hoe groot wordt een vlijtig liesje?

Hoogte vlijtig liesje De Impatiens walleriana kan 30 tot 90 centimeter hoog worden.

Wat is niet logisch?

Inconsequent = 1) Beginselloos 2) Beginselontrouw 3) Jezelf tegensprekend 4) Niet aan zich gelijk blijvend 5) Niet licht geredeneerd 6) Niet logisch 7) onlogisch 8) Strijdig met zichzelf 9) Tegenstrijdig 10) Wankel 11) Zichzelf tegenspreken…

Wat is bemoeizucht?

bemoeizuchtig – Bijvoeglijk naamwoord 1. (psychologie) tot vervelens toe geneigd zich te bemoeien met andermans zaken ♢ Een bemoeizuchtig persoon.