Waarom ben ik zo moe tijdens zwangerschap?

Waarom ben ik zo moe tijdens zwangerschap?

Vermoeid door hormonen en lichamelijke veranderingen Tijdens de zwangerschap verandert er op hormonaal gebied erg veel. Een grote stijging in progesteron zorgt ervoor dat jij je zo uitgeput voelt. Naast hormonale veranderingen werkt je lichaam nu ook voor 2 personen in plaats van 1.

Hoe voelt vermoeidheid begin zwangerschap?

Moe aan het begin van je zwangerschap Heel logisch dat je soms niet vooruit te branden bent. Er verandert nu namelijk veel in je lichaam en dat voel je. De aanmaak van je placenta kost veel energie en heeft in het begin van je zwangerschap voorrang. En ook – daar zijn ze weer – je hormonen doen een duit in het zakje.

Wat is zwanger zijn?

Zwangerschap (graviditeit) is de toestand waarin een vrouw een bevruchte eicel (zygote), en vervolgens embryo en foetus, in zich draagt.

Waarom zo moe derde trimester?

Veel vrouwen zijn in het derde trimester vermoeider dan in het tweede. Je lichaam werkt hard om je groeiende baby te ondersteunen. Bovendien kan je buik ‘s nachts in de weg zitten en je slaap verstoren.

Wat te doen tegen vermoeidheid zwangerschap?

Hieronder een paar tips:

 1. Luister naar je lichaam. Ben je moe?
 2. Eet gezond en drink voldoende. De vermoeidheid is een teken dat je meer energie nodig hebt.
 3. Pas je leven aan. Tijdens je zwangerschap heb je minder energie dan daarvoor.
 4. Beweeg. Hoe lekker je bank ook ligt, sta ook af en toe op!
 5. Slaap.

Hoe lang moe zwangerschap?

Goed nieuws: na de eerste drie à vier maanden van je zwangerschap, neemt je vermoeidheid vaak vanzelf af. Je lichaam heeft zich inmiddels aan alle hormonale veranderingen aangepast. Hierdoor krijg je weer nieuwe energie.

Hoe lang duurt vermoeidheid zwangerschap?

Over het algemeen slaat de vermoeidheid keihard toe in het eerste trimester van je zwangerschap. In het tweede trimester ontwaken veel zwangeren tijdelijk, om in de laatste weken voor de geboorte helemaal nergens meer puf voor te hebben. Bovenstaande geldt voor de meeste zwangere vrouwen.

Waar moet ik op letten als ik zwanger ben?

Waar moet je op letten tijdens je zwangerschap

 • Blijf goed bewegen tijdens je zwangerschap.
 • Pas extra goed op met de zon en smeer je goed in.
 • Na 15 weken kun je eventueel weer naar de sauna.
 • Overleg altijd met je huisarts welke medicijnen je kunt gebruiken.

Wat te verwachten in het derde trimester?

De laatste 3 maanden van je zwangerschap heten het derde trimester. In dit trimester wordt je baby vier keer zo zwaar….Nieuwe zwangerschapskwalen waar je last van kan krijgen in het derde trimester zijn onder andere:

 • Bekkeninstabiliteit.
 • Spataderen.
 • Zwangerschapsdementie.
 • Urineverlies.
 • Steeds minder lucht.

Wat is derde trimester zwangerschap?

Het derde trimester van de zwangerschap loopt van week 28 tot en met week 41. De laatste loodjes van je zwangerschap. Nog even en je kunt je kindje(s) in je armen sluiten.

Wat kun je doen tegen vermoeidheid?

In het kort

 1. Tegen moeheid helpen goede slaapgewoontes, zoals. Drink ‘s avonds geen koffie (cafeïne) of alcohol. Doe een uur voor het slapengaan tv, smartphone en tablet uit.
 2. Goed voor uzelf zorgen helpt ook. Eet gezond.
 3. Heeft u ook andere klachten? Ga naar uw huisarts.