Hoe motor beveiligen tegen diefstal?

Hoe motor beveiligen tegen diefstal?

Samenvattend kun je je motor optimaal beveiligen door: Een duidelijk groot en stevig slot, kies voor een slot met een veiligheidscertificaat zodat dit ook gedekt wordt door je verzekering. Interessant hier zijn kettingsloten, een beugelslot of een kabelslot. Wees niet gierig, een goed slot is geld waard.

Hoe beveilig je een motor?

Om je motor echt goed te beveiligen, kies je voor een combinatie aan sloten. Naast een ART-4 of ART-5 slot, is een remschijfslot verstandig. Dit zorgt ervoor dat de dief niet weg kan rijden. Ook een stuurslot kan een optie zijn, maar deze is relatief makkelijk open te breken.

Hoe zet ik mijn motor op slot?

Maak je motor zo hoog mogelijk vast met een kettingslot. Op die manier kan een dief met een betonschaar de grond niet gebruiken als hefboom door er met zijn hele gewicht op te gaan hangen. Zorg er dus voor dat het slot de grond niet raakt en kan raken.

Wat is het beste schijfremslot?

Het is ook belangrijk dat je schijfremslot aan een bepaalde kwaliteitsnorm voldoet. De meeste schijfremsloten hebben daarom een speciaal keurmerk waaraan je de kwaliteit kunt teruglezen, het zogeheten ART-keurmerk. In de meeste gevallen hebben goede schijfremsloten een keurmerk van ART-3 en ART-4.

Welk slot voor motor ivm verzekering?

Een eis die vrijwel alle verzekeraars hanteren, is dat het motorslot minimaal over een ART keurmerk dienen te beschikken. Het ART keurmerk is vijf verschillende categorieën ingedeeld en voor het verzekeren van een motor stelt de verzekeraar minimaal een motorslot met ART 4 keurmerk als eis.

Wat is een stuurslot motor?

Een stuurslot heeft als doel het stuur in een gesloten positie te zetten, zodat er niet zondermeer met bijvoorbeeld een motor of scooter vandoor gegaan kan worden.

Wat is een motorbeveiligingsschakelaar?

Motorbeveiligingsschakelaars zijn elektromechanische beveiligingen voor hoofdstroomcircuits. Ze worden hoofdzakelijk gebruikt om motoren handmatig in- en uit te schakelen en beveiligen zekeringsloos tegen kortsluiting, overbelasting en fase-uitval.

Wat voor slot motor?

Over het algemeen verlangen verzekeringsmaatschappijen in hun polisvoorwaarden een categorie 2 slot voor een fiets, een categorie 3 slot voor een brom-of snorfiets/scooter en een categorie 4 slot voor een motorfiets.

Wat is een goed motor slot?

Een beugelslot, zeker wanneer het voorzien is van een ART 4 keurmerk, is een uitstekende manier om jouw motor te beveiligen tegen diefstal. De beugel is gemaakt van gehard staal, waardoor het voor dieven zo goed als onmogelijk is om deze te breken. Het beugelslot is eenvoudig te bevestigen.

Hoe werkt stuurslot motor?

Een stuurslot is een preventiemiddel tegen diefstal van de auto en werkt doordat het slot het stuurwiel van de wagen sluit. Door het gebruiken van een stuurwielslot is het namelijk niet meer mogelijk om het stuur te draaien.

Waarom een stuurslot?

Een stuurslot is een van de manieren waarop je auto beveiligd wordt. Het doel van een stuurslot is te voorkomen dat iemand zonder sleutel, of met de verkeerde sleutel de auto kan besturen. Je ontgrendelt je stuurslot normaal gesproken door je sleutel in het contactslot te draaien.

Waar staat Pkz voor?

PKZ is een typering benaming van Klöckner-Moeller (intussen Eaton) en staat voor hun diverse reeksen motorbeveiligers en thermische beveiligingen.