Hoe horizontaal boren?

Hoe horizontaal boren?

Horizontaal gestuurd boren (ook wel horizontal directional drilling of HDD genoemd) is een methode die wordt gebruikt om sleufloos te boren….Horizontaal gestuurd boren gaat volgens drie fases:

  1. De pilotboring.
  2. Het verruimen van het boorgat.
  3. Het trekken van de productiepijp.

Hoe werkt een horizontaal gestuurde boring?

Als er gestuurd moet worden tijdens de boring, wordt er een asymmetrische boorkop gebruikt. Zolang de pijp ronddraait, en de boorkop dus ook, gaat de boring in een rechte lijn. Als er gestuurd moet worden, wordt de boorkop in een bepaalde positie vastgezet en zo verder door de grond geperst.

Hoe werkt een gestuurde boring?

Op de boorkop staat een “stuurplaat”. Door het draaien van de stuurplaat zal de boorkop verschillende richtingen uitgaan. Door de stuurplaat in een bepaalde richting te zetten, zal de boorkop volgen. Door het 90° links of rechts of 180° draaien van de stangen zal de boorkop “onbeperkt” kunnen gestuurd worden.

Hoe werkt een Raketboor?

De buis wordt met een hydraulische vijzel in de grond gedrukt. Pneumatisch doorpersen gebeurt met een raketboor met een beweegbare zuiger in een stalen cilinder. De raketboor drukt zich vrijwel rechtstandig de grond in.

Hoe zorg je dat je recht boort?

Hou met je klamme zweethandjes de boor altijd recht. Je kunt dit controleren door te checken of de boor zowel horizontaal als verticaal haaks op de muur staat. Begin daarna zachtjes met boren en trek de boor tijdens het draaien af en toe terug. Herhaal dit tot dat je het stukje tape bereikt.

Wat is een pilot boor?

Pilootboren zijn ontworpen voor gebruik in combinatie met boren voor diepe gaten, voor maximale nauwkeurigheid wat boorlocatie en minimale gat-rondloop betreft.

Wat is een Boogzinker?

Een zinker is een leiding die een watergang ondergronds kruist. Bij kleine watergangen zoals poldersloten wordt gebruikgemaakt van een zogenaamde boogzinker, een gekromde mantelbuis die onder de waterbodem door wordt geperst en waar de leiding in komt te liggen.

Hoe werkt een grondraket?

Pneumatisch doorpersen wordt uitgevoerd met behulp van een zogenaamde bodempersluchtraket, die ook wel een raketboor, bodemraket of grondraket genoemd wordt. Deze raket heeft een beweegbare zuiger in een stalen cilinder. Door deze stootkracht perst de raket zich als het ware een stukje de grond in.

Wat is een Raketboor?

Een bodemraket, ook wel een grondraket of raketboor genoemd, is een pneumatisch aangedreven raket die gebruikt wordt voor het sleufloos en ondergronds installeren van leidingen en kabels.

Wat is een Raketboring?

Een raketboring is een horizontale boring die onder de grond word uitgevoerd. Het gebruik van deze techniek (raketboringen genaamd) is ervoor om bestaande landschap te behouden. Bij een raketboring hoeven opritten, straatwerk of beplanting niet verwijderd te worden om bekabeling en leidingen ondergronds aan te brengen.

Hoe moet je boren in beton?

Boor je – uiteraard met een boorhamer – in beton, gebruik dan niets anders dan een echte betonboor. De verschillen tussen boren zitten aan de opnamezijde – een SDS-variatie of snelspan – en aan de kop. Steen- en betonboren hebben een stompe kop die fungeert als een soort beitel die het materiaal wegslaat.

Wat voor boor voor muur?

Als je een gat in je muur gaat boren, moet je eerst vaststellen van welk materiaal deze muur gemaakt is. De meeste muren zijn van steen of beton. Je kunt dan een steenboor of een betonboor gebruiken. Een steenboor heeft in tegenstelling tot een houtboor geen scherpe punt aan het uiteinde.