Hoe groot is een fietsparkeerplaats?

Hoe groot is een fietsparkeerplaats?

De kleinste staller is 1,47 meter lang, de grootste 2,00 meter. De meeste stallers zijn tussen de 1,60 en 1,90 meter groot. Type fiets In tabel 3.2 is het fietspark naar type fiets ingedeeld.

Hoeveel afstand tussen fietsen?

De hart-op-hartafstand (onderlinge afstand tussen de frames van de fietsen) bepaalt of de volle capaciteit benut kan worden. Pas vanaf een afstand van 65 centimeter tussen twee fietsen is er geen probleem met sturen die in elkaar haken. Die afstand biedt ook voldoende manoeuvreer ruimte om de fiets te stallen.

Hoeveel fietsen passen er in een fietsenrek?

Ze zijn er voor twee, vier of meer fietsen. Ze passen zelfs in een boomkrans. Bij trottoirs van voldoende breedte kunnen fietsenrekken een afscheiding vormen naar de rijweg.

Hoe diep moet een fietsenhok zijn?

Model B is standaard leverbaar in de hoogte 2.00, 2.10 of 2.20 meter of in elk gewenste hoogte tot maximaal 2.4 meter. De diepte is 2.4 meter. De onderzijde van de beplating is open afhankelijk van de hoogte is dit 40, 50 of 60 cm.

Hoe groot is een gemiddelde fiets?

Een gemiddelde fiets is 1.8 meter tot 1.9 meter lang, afhankelijk van het specifieke model en de framemaat. Dit is de fietslengte van voorwiel tot achterwiel. Soms word de wielbasis gebruik om de lengte van een fiets aan te geven. De wielbasis van een fiets ligt gemiddeld tussen de 1 tot 1.2 meter.

Hoeveel ruimte voor fietsenstalling?

Voor het plaatsen van een fiets in een fietsparkeersysteem is voldoende (manoeuvreer)ruimte nodig. Voor een gangpad wordt een minimale breedte van 2.00 meter aanbevolen. Als minimum geldt een breedte van 1.70 meter.

Hoeveel ruimte voor 2 fietsen?

Met 2 deuren en de douchecel ben je dus al pak ‘m beet 3 m2 kwijt. Een fiets is 2 meter lang en als je deze gewoon neer zet (en nog fatsoenlijk wilt kunnen pakken) 75 tot 100 cm breed. Verticaal aan de muur hangen is qua ruimte wel efficiĆ«nter, maar eigenlijk enkel voor sportieve fietsen een optie.

Hoeveel ruimte nodig voor 4 fietsen?

Beetje om en om qua hoogte, dan nemen 4 fietsen samen circa 1.25m.

Hoe diep is een fietsenstalling?

Hoeveel ruimte nodig voor 2 fietsen?

Hoe groot moet een fietsenberging zijn?

Wanneer je slechts een enkele elektrische fiets in de berging wilt plaatsen, dan is een breedte van 125 centimeter voldoende. Wil je bijvoorbeeld drie fietsen in de berging kunnen plaatsen? Dan heb je een fietsenberging nodig met een breedte van minimaal 175 centimeter.

Hoe lang is een damesfiets?

Damesfiets

Lichaamslengte Framemaat fiets
Kleiner dan 1.73 m 53cm/54cm
Groter dan 1.73 m 56cm/57cm