Heb ik recht op subsidie voor zonnepanelen?

Heb ik recht op subsidie voor zonnepanelen?

De subsidie op zonnepanelen is gestopt. Wel zijn er verschillende financiële regelingen om de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijk te maken.

Waarom geen subsidie op zonnepanelen?

Geen subsidie, wel voordelen Dankzij de salderingsregeling krijg je een goed tarief voor de stroom die je aan het net levert (net zoveel als voor de stroom die je afneemt van het energiebedrijf). Vanaf 2023 wordt die regeling geleidelijk afgebouwd, maar tot 2030 kun je er nog gebruik van maken.

Waarom zonnepanelen voor 2021?

Zonnepanelen zijn dus ook in 2021 nog interessant en rendabel dankzij de volgende voordelen: De kwaliteit van zonnepanelen blijft stijgen en ze gaan ook steeds langer mee (tot 25 à 30 jaar). De prijs van zonnepanelen blijft dalen. Een zonnepanelen-installatie was nooit goedkoper dan nu.

Hoeveel procent subsidie zonnepanelen?

Vroeger kreeg je maximaal 650 euro (max 15%; afhankelijk van hoeveel je kocht). Als je nu een zonne-energie systeem koopt van 8000 euro krijg je dus 21% terug van de Belasting. Dit is dus in vergelijking tot de oude subsidie veel beter omdat er geen maximum van 650 euro aan zit!

Wat verandert er in 2021 zonnepanelen?

Sinds januari 2021 is er namelijk een nieuwe premie voor deze vorm van hernieuwbare energie. 👉 Die premie bedraagt maximum 1.500 euro per gezin. 👉 Voor de eerste 4 kilowattpiek (kWp) bedraagt de premie 300 euro per geïnstalleerde kWp en voor de schijf tussen 4 en 6 kWp bedraagt de premie 150 euro per kWp.

Waarom je voor 2022 zonnepanelen moet installeren?

Gemeenten krijgen vanaf 1 januari 2022 de mogelijkheid om gebouweigenaren, zowel burgers als bedrijven, te verplichten hun dak te gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen, om zo de energietransitie te stimuleren.

Waarom voor 2022 zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn niet goedkoop en als consument zal je dan ook eerst flink moeten betalen. Wanneer jij zonnepanelen hebt is het mogelijk om terug te leveren aan het stroomnet wanneer jouw panelen meer stroom opleveren dan dat jij zelf gebruikt. Deze regeling heet de salderingsregeling.

Welke subsidies zijn er voor zonnepanelen?

Voor zonnepanelen is er geen landelijke aankoopsubsidie. Wel zijn er gemeenten met subsidieregelingen en speciale gunstige leningen. Ook de btw over je investering kun je terugvragen. Dat levert al honderden euro’s op.