Wat eet een klein geitje?

Wat eet een klein geitje?

Geiten zijn wat voer betreft kieskeurige dieren. Ze nemen alleen genoegen met schoon voer (hooi en brok) en schoon water. Het basisrantsoen voor hobbygeiten bestaat uit gras, goed gewonnen hooi en een beetje brok. Een beetje bietenpulp mag ook, als het hoofdbestanddeel maar uit hooi bestaat.

Wat eet een Nubische geit?

Ze nemen alleen genoegen met schoon voer en schoon water. Het basisrantsoen van hobbygeiten bestaat uit gras, goed gewonnen hooi en een beetje brok. Wat bietenpulp kan ook, als het hoofdbestanddeel maar uit hooi bestaat. Geiten die in de wei lopen, hebben ook hooi nodig voor een goede penswerking.

Wat eet een geit per dag?

Volwassen dieren met een lichaamsgewicht van 50 kg naast hooi/ruwvoer 0,5 kg per dag. Na het lammeren de krachtvoergift opvoeren tot 1,5 kg. Voor melkgevende geiten per 2 liter melk ca. 1 kg krachtvoer extra.

Wat mag een geit eten?

Gras of hooi dat besmeurd is of muf ruikt, eten ze niet. Geef ze geitenkorrels en geitenmuesli van Welkoop, naast de dagelijkse hoeveelheid ruwvoer. De muesli kun je geven als volledig voer of als extraatje naast de geitenkorrel. Verder zijn geiten dol op boomschors, takken, bladeren, brood, wortels en groenteafval.

Wat eet een Ouessant schaap?

Ouessanten zijn sobere schapen, dit betekent dat ze met eenvoudige voeding kunnen leven. Ze eten graag gras en af en toe een boomblaadje. Bij ons krijgen ze hooi en speciale schapenbrokjes.

Welk dier eet hooi?

Hooi wordt gebruikt als voedsel voor dieren tijdens de winter of in droge perioden als er weinig grasgroei is. Vroeger werd het veel aan vee op boerderijen gevoerd, maar tegenwoordig veel meer aan de verschillende herbivoren die als huisdier, zoals paarden, schapen en geiten of in dierentuinen worden gehouden.

Waar wordt de Nubische geit voor gebruikt?

De Nubische geit is een melkgeit. De melkproductie blijft gemiddeld iets achter bij de overige geitenrassen, maar de melk heeft gemiddeld wel een hoger vet- en eiwitgehalte. Hierdoor is de melk goed geschikt om verwerkt te worden tot kaas en yoghurt.

Hoeveel hooi krijgt een geit per dag?

Voederhoeveelheid geiten Volwassen dieren met een lichaamsgewicht van 50 kg naast hooi/ruwvoer 0,5 kg per dag. Na het lammeren de krachtvoergift opvoeren tot 1,5 kg. Voor melkgevende geiten per 2 liter melk ca. 1 kg krachtvoer extra.

Wat mogen schapen wel en niet eten?

Schapen eten ruwvoer, dat wil zeggen gras en hooi. Pas op dat er geen Jacobskruiskruid in het hooi zit, dit is giftig. Ook lusten ze wat blaadjes en twijgjes, maar let wel op dat u ze, bijvoorbeeld met snoeiafval, geen giftige planten zoals bijvoorbeeld Taxus voert, dat kan dodelijk zijn.

Welke groenten mogen geiten eten?

Groenvoer!!

  • Worteltjes, eventueel met loof.
  • Groene onbespoten groentes (geen sla, uien, aardappelschillen en keukenafval)
  • Stukjes appel (geen hele appel, deze wordt heel ingeslikt en kan voor verstikking zorgen.)
  • Lang gras, geen gazon gras.
  • Kool- en bloemkool blad.

Welk fruit mag een geit?

De appels en peren zijn vanwege hun hoge energiewaarde zeker in te schakelen in een rantsoen van melkkoeien, vleesrunderen, schapen of geiten, hetzij rauw en in stukken gehakt, hetzij ingekuild. ‘Mits een kookproces kunnen ook varkens er een behoorlijke voederwaarde uithalen’, aldus het ILVO.

Wat eet een schaap in de winter?